Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-1 / netmusik.dk - PRESSEMEDDELELSE
For biblioteker
Navigation
 

netmusik.dk - PRESSEMEDDELELSE

2. april 2008

netmusikrekord

Rekord: 725.000 musikudlån i første kvartal 2008. Danskerne vil have gratis lovlig netmusik.

I 3 år har de danske bibliotekers digitale musikservice www.netmusik.dk forsynet danske musikelskere med musikdownloads gratis og helt lovligt. I efteråret 2007 kunne netmusik.dk melde om tilslutning fra alle større danske og internationale pladeselskaber. Tilslutningen blandt de danske folkebiblioteker er nær de 100 % og musikudbuddet overstiger 1,1 mio. tracks. Antallet af downloads fra netmusik.dk er da også steget eksplosivt gennem den seneste periode med ny rekord i årets første kvartal.

netmusik.dk er blevet en vigtig faktor på den digitale musikscene.
De gode resultater og den fortsatte vækst gør netmusik.dk til en markant faktor i musikbranchens bestræbelser på at vinde forbrugernes gunst. Produktet er mere fleksibelt end tilsvarende kommercielle gratis tjenester og endda uden binding. ”Vi har kun set toppen af isbjerget hér og pladeselskaberne kan fornemme at de har fat i noget der virker - også for deres indtjening.

Pladeselskaberne har med netmusik.dk fået et attraktivt og unikt udstillingsvindue for deres musik hvor lånerne efterfølgende kan købe musik og brænde CD’ere.” siger Jesper Bang-Olsen fra teknik- og indholdsleverandøren Basepoint Media A/S.

’musik uden binding – også til MP3 afspillere’ !
Der er ingen binding og alle kan være med. Har man et lånerkort til det lokale Bibliotek kan man umiddelbart anvende netmusik.dk og gå i gang med at downloade sine favoritnumre, lytte til dem på sin PC eller overføre dem til udvalgte MP3 afspillere.
”For at sikre et godt produkt er mobilitet afgørende og vi ved erfaringsmæssigt, at vores kunder ikke kun lytter til musikken i hjemmet. Brugerne vil have den med og væksten er helt sikkert betinget af de muligheder vi giver vores brugere,” siger Arne Sørensen fra Statsbiblioteket der har ansvaret for den tekniske afvikling af netmusik.dk.

Nye muligheder!
netmusik.dk har siden start været drevet af PC brug, men muligheden for overførsel til visse MP3-afspilleren har øget produktets kvalitet markant. Samtidigt overvejer vi p.t. nye muligheder som eksempelvis streaming og overførsel til mobiltelefoner.

”At vi reelt kan lave digitalt udlån under anvendelse af dagens teknologi er en fantastisk mulighed for pladeselskaber, biblioteker og brugerne. Bibliotekerne har altid været en stor kunde for pladeselskaberne med indkøb for mere end 40 mio. Kroner musik om året. Derfor er det oplagt at vi bygger videre på dette samarbejde og styrker det også i den digitale verden. Før blev kopiering af musik fra bibliotekerne oplevet som et problem for pladeselskaberne men dette problem er blevet lang mindre med teknologien, da pladeselskaberne får betaling hver gang brugeren låner et nummer” siger Flemming Munch fra Statsbiblioteket, der bl.a. er ansvarlig for support og markedsføring af netmusik.dk.

”Vi håber at succesen fortsætter og vil gerne sammen med de danske folkebiblioteker videreudvikle tilbuddet til også at omfatte andre af de services bibliotekerne traditionelt er stærke indenfor, eksempelvis lydbøger og film. Vi har et katalog på ca. 300 lydbøger og 1000 film og mon ikke såvel filmproducenterne, forlag, bibliotekerne og lånerne kan få noget interessant ud af det, hvis forretningsmodellen er i orden”, afslutter Jesper Bang-Olsen fra Basepoint Media A/S.

Yderligere oplysninger:
Arne Sørensen, IT-chef, Statsbiblioteket , 89 46 20 96
Flemming Munch, Områdeleder, Statsbiblioteket , 40 30 03 22
Jesper Bang-Olsen, Direktør. Basepointmedia.com, 30 62 11 74