Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-1 / Studietur Berlin 2008
For biblioteker
Navigation
 

Studietur Berlin 2008

2. juni 2008

Frise Berlin

Af Regitze Rugholm 

Netværket – Innovation og Udvikling, indbyder til en spændende studietur til Berlin i oktober. Sæt allerede nu kryds i kalenderen.

Formål

Formålet med studieturen er at give deltagerne et anderledes input til innovation og udvikling. Hvad betyder de begreber egentligt? Studieturen vil forsøge at omsætte begreberne til indblik i konkrete handlinger og projekter på mange niveauer.

Formålet er således ikke at besøge andre biblioteker, men derimod opsøge skæve vinkler så som innovative virksomheder, lære om større udviklingsprojekter og lign.

Det hele naturligvis krydret med ideen om, at deltagerne får øget kendskab til deres netværk i biblioteksverdenen.

Program

Et af programpunkterne er et besøg hos HPI – School of Design Thinking, Potsdam Universitet. Design Thinking er en ny metode til at udvikle innovative ideer i alle områder. Metoden er udviklet af David Kelley, der grundlagde den verdenskendte IDEO på Standford Universitet i Californien. Metoden er baseret på konceptet og overbevisningen om, at den radikale innovation kun sker, når stærke multidisciplinære grupper sætter sig sammen, skaber en fælles kultur og forsker i de snitflader der her opstår. Vores oplægsholder Prof. Ulrich Weinberg har været skolens leder siden sommeren 2007 og har bl.a. en baggrund i kunst og design og 3D computer animation m.m.

Fuldt program udsendes sammen med endelig tilmelding i løbet af juni.

Tidsrum

  • Fra den 28. – 30. oktober (uge 44, 2008).  I alt tre dage.

Pris

  • 3875,- + transport. 

Prisen inkluderer virksomhedsbesøg, forplejning (morgenmad, frokost på 2. og 3. dagen, middag og en festmiddag), overnatning (Hotel – indkvartering i enkeltværelser) og transport fra programpunkt til programpunkt. Eksklusiv drikkevarer (udover den 1. genstand).

Transport

Deltagerne arrangerer selv transport. Vi formidler efter tilmeldingsfristens udløb, hvor i landet deltagere kommer fra via deltagerliste, så der evt. kan arrangeres samkørsel.

Yderligere oplysninger/forhåndstilmelding

Af hensyn til arrangementets karakter vil der være et begrænset deltagerantal på 25 deltagere. Pladserne udbydes efter først til mølle princippet. Det er allerede nu muligt at forhåndstilmelde sig og dermed sikre sig en plads.

Spørgsmål til program, tilmelding mv. kan rettes til

Læs mere om IU-netværket ved at følge linket herunder.