Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-1 / Virtuelle lektiecaféer og formidling
For biblioteker
Navigation
 

Virtuelle lektiecaféer og formidling

9. april 2008

Virtuelle lektiecaféer og formidling måske snart en realitet

Mandag den 7. april blev dagen, hvor Integrationsministeriet (INM), Styrelsen for Bibliotek og medier (BS) og Statsbiblioteket (SB) affyrede startskuddet til Projekt Virtuelle Lektiecaféer, der indenfor en meget kort periode skal undersøge og afprøve mulighederne, både de tekniske og administrative, for at etablere og drifte virtuelle lektiecaféer.

Det er de tre initiativtageres forventning, at der vil være betydelige perspektiver for såvel bibliotekssektoren samt en lang række andre aktører, hvis det lykkedes at etablere et velfungerende pilotprojekt. Pilotprojektet vil i givet fald blive et væsentligt omdrejningspunkt for fremtidige bredere udviklings- og implementeringsprojekter på området, og gruppen ser både nationale og internationale perspektiver i arbejdet.

Flemming Munch, der er formand for styregruppen, understreger at der i denne situation virkelig er tale om et innovativt- og eksperimenterende projekt, hvor vi ikke på forhånd kender til nogen, der udbyder denne type service. Det er selvfølgeligt spændende at være med i rigtigt pionerarbejde, men der er selvsagt også en indbygget risiko for at opleve modgang og ikke tilstrækkeligt positive resultater, men her og nu tror vi fuldt og fast på, at vil lykkes. I givet fald er det reelt kun fantasien der sætter grænser for anvendelsesmuligheder, partnerskaber, forretningsmodeller m.v.

Udover styregruppen er der etableret en projektgruppe, og Regitze Rugholm fra Statsbiblioteket er udpeget til projektleder. Der er også planlagt etablering af en følgegruppe, hvis der viser sig tilstrækkeligt interesse for deltagelse.

Det er Integrationsministeriets kampagne ’Brug for alle unge’ der er økonomisk sponsor i projektet, der i øvrigt er beskrevet i projektets kommissorium.

Kontakt vedr. projektet