Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-2 / ”Det er kun konflikter der skaber interesse”
For biblioteker
Navigation
 

”Det er kun konflikter der skaber interesse”

28. august 2008
”Det er kun konflikter der skaber interesse”

Foto: Rolf Jensen giver sit bud på storytelling.

Af Susanne Linton

- Det er kun konflikter, der for alvor skaber interesse og fanger vores opmærksomhed. Derfor kræver det lidt ekstra, når I skal markedsføre biblioteket med ”den gode historie”.

Det var budskabet fra oplægsholder Rolf Jensen, da MarKom Netværket holdt sit første møde på Statsbiblioteket torsdag 21. august.

Rolf Jensen, der har skrevet flere bøger om storytelling, sagde med et skævt smil, at deltagerne nok ikke var villige til at ”dø for biblioteket”, og at det i sig selv lagde en begrænsning på, hvor dramatiske og dermed interessante deres gode historier om biblioteket kan blive. Rolf Jensen har tidligere været direktør for Instituttet for Fremtidsforskning, men er nu Chief Imagination Officer i sit firma, Dream Company.

Netværket om markedsføring og kommunikation tæller 40 medarbejdere fra biblioteket over hele landet. På mødet blev det klart, at deltagerne også selv har meget at byde på med hensyn til at inspirere hinanden med eksempler på den gode markedsføring og fængende kommunikation: Hæng et stort banner op ved bassinet i den lokale svømmehal eller brug lokalområdets kendte som blikfang på bibliotekets plakater, var blandt budene.

- Husk på hvor kedelige årsberetninger i virkeligheden er, sagde Rolf Jensen og mindede om, at der altid bør være ”en haj” i enhver historie. Der er grænser for, hvor længe vi gider se på glade mennesker, der går i vandet, bader og soler igen. Det er der ikke meget spænding. I filmen Jaws dukker der pludselig en haj op, og idyllen er truet…

Måske ved vi det egentlig godt, men ind imellem kan det glippe at tage ”brugerens vinkel” på alle de tilbud, bibliotekerne har. Derfor er vigtigt at sætte brugeren ind som hovedperson i historien i stedet for at fortælle, at ”biblioteket gør nu sådan og sådan”, understregede Rolf Jensen.

Der er i øjeblikket venteliste til MarKom Netværket. Næste møde holdes efter nytår og som udgangspunkt et sted i Østdanmark.