Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-2 / Brugerundersøgelse blandt folkebiblioteker – Hvad mener du?
For biblioteker
Navigation
 

Brugerundersøgelse blandt folkebiblioteker – Hvad mener du?

10. september 2008

Af Flemming Munch

Statsbiblioteket har gennem længere tid puslet med ønsket om at gennemføre en større brugerundersøgelse vedrørende de services, som hver dag leveres fra Statsbiblioteket til de danske folkebiblioteker. En brugerundersøgelse der nu bliver en realitet ultimo 2008.

De forskellige services er del af overcentralopgaven, og ønsket om øget brugerinvolvering er i øvrigt en helt naturlig konsekvens af Statsbibliotekets vision om at skabe attraktive rum via dialog, innovation og partnerskab. Det er en vision som vi i Overcentralområdet har arbejdet målrettet på at leve op til siden vedtagelsen i januar 2007.

Brugerundersøgelser er jo i sig selv generelt et udtryk for et ønske om at skabe involvering og dialog, men jeg kan i den sammenhæng også nævne et par af de andre indsatsområder som vi har arbejdet med for at skabe øget transparens, åbenhed og mulighed for indflydelse. Af konkrete eksempler kan nævnes de nye hjemmesider vedr. 'For Biblioteker' og 'BiblioteksCenter for Integration', de mange besøg på folkebibliotekerne som vi hvert år får mulighed for at gennemføre, samt Overcentraludvalget og Etnisk Biblioteksudvalg der løbende rådgiver Statsbiblioteket vedr. overbygningsservices.

Herudover er der en helt nyudviklet brochure om de forskellige services undervejs samt en opdateret brochure vedr. BiblioteksCenter for Integration (SBCI).

Hvornår? Hvordan? osv

Planen er at gennemføre undersøgelsen i løbet af december måned 2008, men inden da er der en masse opgaver der skal gennemføres, og Statsbiblioteket har derfor nedsat en hurtigt arbejdende projektgruppe der skal sikre en professionel og værdifuld undersøgelse.

Regitze Rugholm fra Overcentralområdet er leder af projektgruppen, og nogle af de første opgaver for gruppen bliver at lave detaljerede oplæg til valg af værktøj, metoder og tidsplaner. Det skal i den forbindelse bemærkes, at det er Statsbibliotekets ambition, at der skrues et undersøgelseskoncept sammen der sikrer en bred deltagelse og involvering blandt ansatte i de danske folkebiblioteker.

Hvad er næste skridt?

Planen er som sagt at gennemføre undersøgelsen i løbet af december måned 2008, men allerede i god tid inden da vil vi vende tilbage med mere detaljerede oplysninger her på 'For Bibliotekers hjemmeside'. Med hensyn til at høre om resultaterne må du desværre væbne dig med lidt mere tålmodighed, da projektet først forventer at kunne levere den afsluttende rapportering i første kvartal 2009.