Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-2 / Ny og forbedret adgang til lån via hjemmesiden
For biblioteker
Navigation
 

Ny og forbedret adgang til lån via hjemmesiden

21. november 2008

Af Henrik Haagensen

Statsbiblioteket introducerer nu en ny og forbedret version af lånernes adgang til at se og forny deres lån via Statsbibliotekets hjemmeside. Med disse tiltag håber Statsbiblioteket, at de problemer, som bibliotekerne har haft i forhold til selv at kunne forny deres lån via hjemmesiden, nu er løst.

Der er en række forbedringer i forhold til den gamle statusside:

 • Et login giver adgang til alle funktioner på statussiden.
 • Listen over lån er sorteret på en sådan måde, at kun materialer som kan fornyes, bliver vist med en mulighed for at forny. Alle øvrige lån bliver vist med forklaring på, hvorfor de ikke kan fornyes.
 • Alle lån fra BiblioteksCenter for Integration er sorteret fra i visningen. Her henvises i stedet til at kontakte BiblioteksCenter for Integration med hensyn til at få specifikke informationer om de udlånte depoter.

Adgangen til statussiden findes via linket "Dine lån" på forsiden af statsbiblioteket.dk.

Med disse tiltag håber Statsbiblioteket, at de problemer, som bibliotekerne har haft i forhold til selv at kunne forny deres lån via hjemmesiden, nu er løst.

Brug denne ”genvej”

Nogle biblioteker har meget store lånerkonti og det vil derfor forsat tage en del tid at indlæse informationen om alle lån.

Statsbiblioteket anbefaler, at bibliotekerne følger nedenstående procedure:

 1. Login via linket "Dine lån"
 2. Aktiver indlæsningen af lånene via linket ’Dine lån og reservationer’. Dette kan for store konti tage op til 6 – 10 minutter.
 3. Aktiver linket ’Vis alle’
 4. Aktiver knappen ’Forny alle på denne side’
 5. Systemet modtager ønsket om fornyelse og fornyelsen kører som en selvstændig proces på Statsbibliotekets server.
 6. I forbindelse med store lånerkonti kan fornyelsesprocessen tage lang tid og Statsbiblioteket anbefaler derfor at browseren lukkes ned.
 7. Man kan tjekke resultatet af fornyelsen senere.  Alle de lån, som systemet ikke kunne forny, vises i listen med en forklaring på den manglende fornyelse.
 8. Hvis det kun er nogle få materialer der fornyes, kan resultatet af fornyelsen ses efter et minuts tid, ved at trykke på knappen ’genopfrisk’ øverst på siden.

Eventuelle spørgsmål vedrørende ovennævnte procedurer kan rettes til Henrik Haagensen: hhaa@statsbiblioteket.dk