Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-2 / Justerede optagelsesregler for Statsbibliotekets Depotbiblioteksfunktion
For biblioteker
Navigation
 

Justerede optagelsesregler for Statsbibliotekets Depotbiblioteksfunktion

3. september 2008

Af Flemming Munch

Som det fremgik af tidligere udgivne artikel på ’For Biblioteker’ den 18. juni 2008, har Statsbiblioteket gennem længere tid arbejdet på en række løsningsscenarier der på samme tid kan begrænse den massive tilstrømning af depotmateriale og fastholde en omfattende og effektiv depotbiblioteksservice.

Som det fremgik af artiklen den 18. juni 2008 ville vi hen over sommerferien udarbejde en overskuelig oversigt over, hvad der fremadrettet optages og ikke optages i depotfunktionen.

Oversigten fremgår af nedenstående, og i forhold til den hidtidige praksis er den største ændring, at udenlandske monografier ikke længere optages.

MatrialetypeDepotmateriale
Danske bøger Der indlemmes et eksemplar pr. udgave. Det pligtafleverede medregnes heri.
Udenlandske bøger Indlemmes ikke.
Musik på CD Der indlemmes et eksemplar udover det klausulerede pligtafleverede eksemplar.
 
Musik på vinyl (LP & EP) Indlemmes ikke.
Lydbøger på CD Der indlemmes et eksemplar.
Lydbøger på kasettebånd Indlemmes ikke.
CD-ROM Indlemmes ikke.
Film på VHS & DVD Indlemmes ikke.

Det skal imidlertid præciseres, at vi på Statsbiblioteket vil følge udviklingen i efterspørgselsmønstrene meget omhyggeligt, bl.a. for at identificere behov for fremtidige justeringer af praksis, da f.eks. udenlandsk materiale med nogen sandsynlighed vil få en stigende betydning for fremtiden.