Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-2 / Lektier online i testfasen
For biblioteker
Navigation
 

Lektier online i testfasen

1. oktober 2008

Af Regitze Rugholm

”Hej kan du høre mig?”. ”Har du tændt dit webcam?”…. Udfordringerne er mange efter projektet ”Virtuelle lektiecaféer” testfase for alvor er skudt i gang.

Lige til og alligevel kompliceret

På papiret ser det jo simpelt ud. En elev og en lektiehjælper sidder ved hver deres PC med tilsluttet webcam og headset og har mulighed for at tale om dagens lektie. Der dog er mange faktorer der skal spille sammen og gå op i en højere enhed.

På den ene side er der udviklingen af den tekniske platform. Her har udfordringen vist sig at være samspillet mellem den valgte web 2.0 teknologi og vores CMS platform. Udfordringer der kan løses, men som har vist sig at kræve mere tid til udvikling end først antaget. Der udvikles således stadig løbende på vores tekniske platform.

På den anden side er et helt andet aspekt udfordringen i at rekruttere lektiehjælpere med de rette kompetencer til den rette tid. Forstået således, at der jo helst skal være lektiehjælpere på vagt der i hele åbningstiden dækker alle fag bredt. En udfordring der sætter krav til vagtplanen. Heldigvis er interessen og opbakningen fra de frivillige lektiehjælpere stor.

Vi er endnu ikke stødt på udfordringer vi ikke kan løse. I og med, at de tekniske og administrative udfordringer har påkrævet mere tid end ventet er projektet dog blevet forlænget en måned.

Baggrund for projektet

I foråret igangsatte Integrationsministeriet, Styrelsen for Bibliotek og medier og Statsbiblioteket 'Projekt Virtuelle Lektiecaféer’. Projektet vil inden for en kort periode undersøge og afprøve mulighederne om at etablere og drifte lektiecaféer ’online’. Det være både tekniske som administrative.

Spørgsmål vedr. projektet kan rettes til: