Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2008-2 / Viden, netværk og interdisciplinære teams…
For biblioteker
Navigation
 

Viden, netværk og interdisciplinære teams…

12. november 2008
Viden, netværk og interdisciplinære teams…

Foto: Der blev hos Art+Com lejlighed til at prøve et af deres nye medier. Her i form af 'air-hockey'.

Af Regitze Rugholm

Overskriften antyder de ord der bestemt var i fokus på den netop overståede studietur til Berlin. De 15 deltagere fik rig lejlighed til at få udfordret deres (vante) måde at arbejde på og ikke mindst blive inspireret til andre måder at gribe nye opgaver an på. Det hele suppleret med ny viden. 

Herunder kan du i hovedtræk læse mere om de indtryk deltagerne fik med hjem. Læs mere om de enkelte programpunkter, deltagerindtryk og se præsentationerne og ikke mindst billederne fra studieturen ved at følge linket nederst på siden.

Vi skaber pladsen når vi skal bruge den

Første programpunkt efter ankomst til Berlin, var HPI School of Design Thinking. Her blev deltagerne præsenteret for skolen/universitetet og ikke mindst ideen bag ’designthinking’.

Hovedpointerne var her, at et vigtigt fundament for innovation er et godt (arbejds)miljø. Her var borde, stole, whiteboards mv. på hjul så man kunne skabe det rum der var behov for til det pågældende projekt(periode).

Et vigtigt element i universitets arbejde er interdisciplinære teams, der bliver mikset på kryds og tværs – og det kommer der helt nye ideer ud af.

’Glutamatecommunications’

Besøget hos virksomheden Triad startede med en rundvisning i deres labyrint af kontorer og andre arbejdsrum. Her var alt lige fra enmandskontorer til projektrum og andre ’spaces’, alt efter behov. Igen blev det slået fast, at interdisciplinære teams var vejen frem og at det var vigtigt at sætte teams sammen efter opgavens karakter.

Udover arbejdsformen blev vi præsenteret for deres arbejdsmetode og ikke mindst deres hovedarbejdsområder. Herunder arbejdet med ’Glutamatecommunications’ der kort sagt betyder, at et godt brand ikke behøver et logo…! Den bevidste forbruger bliver endnu mere tydelig i fremtiden og det er den der skal markedsføres til.

Interaktivitet i nye medier

Besøget hos Art+Com havde en 'wow-effekt' hos flere af deltagerne. De har specialiseret sig i interaktive medier og nye interfaces. Her blev deltagerne via utallige cases indført i en helt ny verden af, hvad der kan lade sig gøre med inddragelse af den nye teknologi i det fysiske rum.

En vigtig pointe (udover teknikkens vidundere), var også, hvor vigtigt det er at forstå sammenhænge og konceptet af ’varen’ inden man starter. Art+Com arbejder også interdisciplinært, med de fordele og udfordringer det giver.

Sådan kan man også gøre det

Hos Deutsche Telekom Laboratories (DTL) var der fokus på bl.a. userbility, nye produkter og arbejdsmetoder/miljøer.

Teknologien bliver mere og mere kompliceret, hvilket gør det vigtigt, at brugergrænsefladen bliver mere og mere simpel. Deltagerne fik her en hurtig introduktion til de arbejdsmetoder DTL havde omkring userbility ’Hvordan og hvorfor?’.

Her var der også fokus på arbejdsmetoder. Alt skal være mere og mere fleksibelt, herunder arbejdstid, sted, organiseringen mv., også her var interdisciplinære teams en selvfølgelighed.