Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2009-2 / Lektier Online får ny teknisk platform
For biblioteker

Lektier Online får ny teknisk platform

Udgivet 27. oktober 2009

Af Anne Vest Hansen

Pionérprojektet "Virtuelle lektiecaféer", som var forløberen for Lektier Online, bød -som det er flere bekendt - på en del tekniske udfordringer. Når Lektier Online går i luften igen, er det intention, at disse udfordringer er ryddet af vejen. Derfor har Statsbiblioteket nu indledt samarbejde med firmaet NetPeople, der skal stå for en helt ny IT-løsning.

Projektteamet glæder sig til at kunne præsentere en forhåbentlig rigtig god IT-løsning i forbindelse ved lancering af lektiehjælpsordningen. Der vil desuden blive viderudviklet på lbasisløsningen undervejs i projektet.

Generel funktionalitet

Via www.lektier-online.dk kan elever logge sig ind og modtage lektiehjælp  i Lektier Onlines åbningstid indenfor kategorierne Dansk, Engelsk, Matematik og Andre fag. "Andre Fag" åbner muligheden for at imødekomme evt. behov for lektiehjælp i andre end de nævnte fag.
 
Det bærende element på Lektier Online, set fra brugernes side, er "Lektiechatten". Lektiechatten er tilgængelig for både lektiehjælper og elev, og det er på Lektiechatten, at selve lektiehjælpssessionen starter.

Værktøjer der fungerer i realtid

Mødet mellem elev og lektiehjælper foregår altid i realtid med brug af videochat, lyd og chat samt et digital whiteboard, hvor det er muligt at bruge skrive- og tegneredskaber til illustration i realtid. Man kan også oploade filer og billeder til whiteboardet, således at meningsfuld dialog om elevens udfordringer kan finde sted.

Endvidere skal Google Docs integreres i lektiehjælpen, så elev og lektiehjælper kan skrive og redigere i samme dokument, også i realtid.

Se mere om projektet