Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2009-2 / Lektier Online rekrutterer projekt-ambassadører
For biblioteker

Lektier Online rekrutterer projekt-ambassadører

Udgivet 11. september 2009

Af Anne Vest Hansen

lektiehhælpLektier Online skal være en landsdækkende lektiehjælpsordning med udgangen af 2011.
Det bliver afgørende for projektet, at vi får etableret et rigtig godt samarbejde med de voksne, der omgiver de unge i dagligdagen. Derfor er en af projektets vigtigste opgaver dette efterår at identificere og etablere kontakt de ildsjæle og ambassadører i det lokale netværk, som kan hjælpe os med at markedsføre, guide og introducere lektiehjælpsordningen. Dette gælder også de lokale biblioteker i de unges nærområde, hvad enten bibliotekerne selv har erfaringer med fysiske lektiecaféer eller ej.

Projektets primære målgruppe er unge i 7.-10. klasse, bosat i de såkaldt udsatte boligområder. Mange har behov for at få løftet deres faglige kompetencer, men de synes ikke nødvendigvis, at lektier eller lektiehjælpsordninger er det mest interessante at bruge tid på.

Starter småt – store perspektiver

Vi vælger dog at starte småt med fokus på et meget begrænset indsatsområde. Vi tror på, at vejen til succes går gennem en række af mindre succeser, og at en landsdækkende lektiehjælpsordning først kan blive en realitet, hvis vi til en start fokuserer vores indsats på ét eller to boligområder.

Vores valg af geografisk indsatsområde er endnu ikke fastlagt, men vi går efter et boligområde, hvor der er tilstrækkeligt med lokale netværk, foreninger, klubber og andet vi kan etablere et godt samarbejde med.

De unges lektievaner

Projektteamet har besøgt andre lektiehjælpsordninger, og vi er i øjeblikket i gang med en spørgeskemaundersøgelse, der kan fortælle os faktuelt om de unges lektievaner. Meget tyder på, at det foretrukne tidspunkt for lektier (hvis de laver lektier) er om aftenen og gerne i weekenden. Det giver selvsagt projektet nogle udfordringer i forhold til åbningstider på skæve tidspunkter.

IT platformen – en god basisløsning til en start

Selve lektiehjælpssitet lektier-online.dk er under ombygning, og der bliver truffet afgørende valg om såvel den teknologisk platform som hvilke pædagogiske værktøjer, der skal være til rådighed for elever og lektiehjælpere. Pilotfasen viste, at platformen skal styrkes for at virke optimalt som interessant og ikke mindst velfungerende forum for lektiehjælp.

Vi planlægger en iterativ IT-udviklingsproces over fire faser, så der er mulighed for at starte med en god basis-løsning der løbende vil blive videreudviklet på. Som udgangspunkt mener vi, at vi kun kan blive klogere undervejs.

Læs mere om projektet på www.statsbiblioteket.dk/lektier-online

Anne Vest Hansen er projektleder for Lektier Online og kan kontaktes på avh@statsbiblioteket.dk eller 22566664.