Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Nyhedsarkiv / Nyhedsarkiv 2009-2 / Statsbiblioteket præsenterede sine services for Biblioteket Sønderborg
For biblioteker

Statsbiblioteket præsenterede sine services for Biblioteket Sønderborg

Udgivet 29. oktober 2009

Af Hanne M. Sørensen

Fredag 9. oktober havde Biblioteket Sønderborg besøg fra Statsbiblioteket. Helle Brink mødte glad og veloplagt op kl. 8.00 om morgenen i det mest strålende solskinsvejr. 25 forventningsfulde bibliotekarer var parat, så forudsætningerne var de allerbedste.

Helle fortalte kort om Statsbiblioteket: Historien, samlingerne, bygningerne, pligtafleveringen osv.

Herefter var der tid til at fordybe sig i det væsentlige, nemlig Statsbibliotekets services overfor os: Materialer på stort set alle sprog og fra alle afkroge i verden, artikler fra aviser og tidsskrifter, småtryk og ugeaviser.

Helle opfordrede os til aldrig at give op vi vores søgen efter det helt rigtige materiale. Kunne vi ikke verificere en titel, hjalp Statsbiblioteket meget gerne!

Men Statsbiblioteket er jo andet end 112 km. materialer. Helle fortalte også om netmusik.dk, Lektier Online og om de netværk, som Statsbiblioteket står for.

Helles foredrag, affødte stor spørgelyst hos de deltagende bibliotekarer, så da vi sluttede mødet var vi alle blevet klogere - og meget inspireret.

Tak for besøget til Statsbiblioteket, tak til Helle Brink!

Hanne M. Sørensen er voksenbiblioteksleder på Biblioteket Sønderborg.

Læs mere om besøg fra Statsbiblioteket.