Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / UNGLI / For undervisere og bibliotekarer
For biblioteker

For undervisere og bibliotekarer

UNGLI’S LICENSFAGLIGE NETVÆRK

 

Er du underviser, uddannelsesbibliotekar eller folkebibliotekar beskæftiget med undervisning og vejledning af ungdomsuddannelsesstuderende, har du mulighed for at være med i UNGLI’s licensfaglige netværk.

Netværket er frivilligt og uformelt og fungerer som faglig sparringspartner på konkrete og operationelle aspekter af UNGLI’s services. Skriv til UNGLI koordinator, Dyveke Sijm for at høre nærmere.

 

 

 

Hvad kan jeres institution tegne licens til?

Herunder kan du se en oversigt over de forlag, som UNGLI samarbejder med.

UNGLI indleder løbende nye samarbejder med både danske og udenlandske forlag og leverandører. Det kan derfor være en god ide at kontakte os for at høre, om der er nye aftaler på vej, inden jeres institution evt. indgår aftaler med nye leverandører.

Gennem UNGLI tegner institutionerne altid kun licens for et fuldt kalenderår ad gangen. Tilmelding til licenser for kalenderåret 2021 finder sted i november 2020.

Opret en supportsag eller skriv til ungli@kb.dk, hvis jeres institution har interesse i prøveadgang.

American Association for the Advancement of Science (AAAS) er et amerikansk baseret videnskabeligt selskab, grundlagt i 1848, der bl.a. udgiver akademiske tidsskrifter.

UNGLI formidler adgang til det naturvidenskabelige, engelsksprogede tidsskrift Science.

 

Berlingske Media er en dansk mediekoncern, der udgiver nyhedsmedier, bl.a. Berlingske, der blev grundlagt i 1749.

UNGLI formidler adgang til den elektroniske udgave af Berlinske, der samtidig giver adgang til e-udgaven af dagens trykte avis.

 

Bisnode er en europæisk leverandør af forretnings-, markedsførings og kreditoplysninger. Virksomheden er grundlagt i 1989 og har hovedsæde i Stockholm.

Gennem UNGLI kan der tegnes licens til den engelsksprogede erhvervsdatabase Navne & Numre Erhverv.

 

Encyclopaedia Britannica blev grundlagt 1768 i Skotland. I dag er virksomheden ejet af amerikanske Encyclopaedia Britannica Holding og har hovedsæde i Illinois. Encyclopaedia Britannica er et engelsksproget opslags- og refereceværk, der udgives i forskellige versioner.

UNGLI formidler adgang til produkterne Britannica School og Britannica Academic. I 2020 er der gratis adgang til begge produkter for alle betjeningsberettigede institutioner. Skriv til ungli@kb.dk for at høre mere.

Link til forlagswebinar, optaget 27. januar 2020

 

Børsen er en dansk erhvervsavis grundlagt 1896, ejet af den svenske mediekoncern Bonnier AB og JP/Politikens Hus.

Gennem UNGLI kan der tegnes licens til Børsen studienet og Børsen studienet inkl. eAvis og Profinans.

 

Det Historiske Akademi er en dansk virksomhed, etableret i 2010, der producerer emnedatabaser indenfor historie og litteratur.

UNGLI formidler licens til de dansksprogede emnedatabaser Historiens Verdens og Litteraturens Verden.


EBSCO Information Services er en privatejet amerikansk virksomhed, grundlagt 1984, der leverer informationstjenester til biblioteker og uddannelsesinstitutioner i hele verden, herunder abonnementsservices, databaser, tidsskrifter, e-bøger og informationsværktøjer.

UNGLI formidler licens til nedenstående produkter fra EBSCO. I 2020 er der gratis adgang til databasen MasterFILE Premier for alle betjeningsberettigede institutioner. Skriv til ungli@kb.dk for at høre mere.

Advanced Placement Source

Business Source Complete

Business Source Premier

High School Collection

MasterFILE Premier

Medline with Full Text

Rehabilitation Reference Center

Social Work Reference Center

Ultra Online Package

 

Emerald er et britisk videnskabeligt forlag, grundlagt 1967, der udgiver akademiske tidsskrifter og bøger indenfor (især) ledelse, forretning, uddannelse, biblioteksstudier, sundhed og ingeniørarbejde.

UNGLI formidler licens til nedenstående 3 tidsskriftskollektioner fra Emerald:

Business, Management and Strategy

Tourism and Hospitality management.

Operations, Quality and Logistics.

 

Euromonitor, grundlagt 1972, er en britisk virksomhed, der leverer markedsinformation, -data og -analyser inden for flere markeder og regioner.

UNGLI formidler licens til databasen Passport, en lang række add-on produkter og flere specialkollektioner.

 

Gale er et amerikansk forlag, grundlagt 1954, ejet af selskabet Cengage. Det har hovedsæde i Michigan. Gale producerer og udgiver informationsressourcer til biblioteker og uddannelsesinstitutioner i hele verden, inkl. emnedatabaser, primærkilde samlinger og bøger i både fysisk og digital format.

UNGLI formidler adgang til nedenstående produkter fra Gale. I 2020 er der gratis adgang til databasen Gale in Context – High School for alle betjeningsberettigede institutioner. Skriv til ungli@kb.dk for at høre mere.

Custom Journals

Biography (Gale In Context)

Business Insights: Essentials

Business Insights: Global

Contemporary Authors Online

Gale Literary Sources

Global Issues (Gale In Context)

High School (Gale in Context)

LitFinder

Literature Resource Center

National Geographic Virtual Library

Opposing Viewpoints (Gale In Context)

Power Search (Gale)

Science (Gale In Context)

U.S. History (Gale In Context)

World History (Gale In Context)

 

Infomedia er en dansk medievirksomhed, der leverer medieovervågningstjenster og flere nyheds- og mediedatabaser.  Virksomheden er grundlagt 2002 og ejer af JP/Politikens Hus og Berlingske Media.

UNGLI formidler adgang til produkterne Infomedia mediearkiv og det sociale mediearkiv Talkwater.

 

JSTOR er et digitalt bibliotek målrettet ungdoms- og videregående uddannelsesinstitutioner, grundlagt 1995. JSTOR er ejet af det amerikanske NGO Ithaka Harbors og har hovedsæde i New York.

Skriv til ungli@kb.dk for at høre mere om, hvilke produkter UNGLI formidler adgang til fra JSTOR.

 

McGrawHill er et amerikansk ejet forlag, grundlagt 1888, der især fokuserer på udgivelse af litteratur til uddannelsessektoren. Forlaget har hovedsæde i New York.

UNGLI formidler adgang til det engelsksprogede naturvidenskabelige opslagsværk AccessScience fra McGrawHill.

 

Marketline er et britisk selskab, ejet af GlobalData, grundlagt i 1999. Selskabet har hovedsæde i London. Marketline producerer lade-, virksomheds- og markedsinformation i form af databaser og rapporter.

UNGLI formidler licens til databasen Marketline.

 

Retriever er en nordisk medievirksomhed, der leverer medieovervågningstjenster og flere nyheds- og mediedatabaser.  Virksomheden er grundlagt 2002 og ejes af de svenske og norske nyhedsbureauer TT og NBT.

UNGLI formidler adgang til et kombineret nyheds- og sociale mediearkiv fra Retriever.

 

OECD (Organisation for Economic Co-operation and Developmen) er en international organization, grundlagt I 1948 som OEEC, reorganiseret I 1961. Organisationen har hovedsæde I Frankring. OECD udgiver især statistik og ”tilstandsrapporter” for både  individuelle lande og  regioner indenfor forskellige økonomiske og  samfundsmæssige temaer.

Skriv til UNGLI@kb.dk for at høre nærmere om hvilke produkter fra OECD UNGLI formidler licens til.

 

Pressreader er et privatejet canadisk selskab, grundlagt 1999, der formidler adgang til tusindevis af aviser og magasiner fra hele verden på originalsprog.

UNGLI har en henvisningsaftale med Pressreader. Skriv til ungli@kb.dk for at høre mere.

 

ProQuest er et amerikanskejet selskab, grundlagt i 1938 og har hovedsæde i Michigan. Proqust producerer og udgiver informationsressourcer til biblioteker og uddannelsesinstitutioner i hele verden, og er desuden leverandør af bibliotekssystemer og -værktøjer.

Skriv til ungli@kb.dk for at høre mere om hvilke produkter fra Proquest UNGLI formidler licens til.

 

Økonomisk Ugebrev er et danskejet fagtidsskrift, der udgiver online nyheder med særlig vægt på erhvervsliv og økonomi.

UNGLI formidler adgang til en særligt sammensat indholdpakke fra Økonomisk Ugebrev, der består af Økonomisk Ugebrev Ledelse, Økonomisk Ugebrev Finans, Økonomisk Ugebrev Samfundsansvar, Økonomisk Ugebrev Bestyrelsesguiden og Økonomisk Ugebrev Formue.

 

Information om tilgængelige produkter, priser og betingelser for brug kan findes i det licensadministrative system. Log ind her. Har du ikke adgang til det licensadministrative system, kan du skrive til os for mere information.

Se også vores servicekoncept og vores FAQ.


 

UNGLI Aktivitetskalender

Følg med i Ungdomsuddannelsernes Licensservices aktivitetskalender.

 

 

 


 

UNGLI nyhedsbrevet

Følg med i tjenester, services, begivenheder fra Ungdomsuddannelsernes Licensservice .