Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Videnskabelige artikler
For biblioteker

Videnskabelige artikler


Videnskabeligeartikler” er en tjeneste på bibliotek.dk, der giver alle biblioteksbrugere adgang til flere hundrede millioner videnskabelige artikler. Adgangen omfatter tidsskrifter, som tidligere alene har været forbeholdt universitetsstuderende og forskningsansatte.

Tjenesten er interessant for den almindelige private borger, som interesserer sig indgående for et emne, og som derfor ønsker at få indblik i de videnskabelige kilder om f.eks. medicin, naturvidenskab eller psykologi. Den er også interessant for f.eks. den tidligere studerende, som efter færdiggjort studie nu kan fortsætte med at holde sig fagligt ajour.

Den nye tjeneste er for alle biblioteksbrugere, der efterspørger videnskabelige artikler til studieformål og privat. Kommerciel brug af tjenesten er ikke tilladt.

Hvem står bag servicen
Tjenesten er udviklet i et samarbejde mellem Det Kgl. Bibliotek og DBC. Projektet er støttet af DEFF og Kulturstyrelsen (Center for Bibliotek, Medier og Digitalisering). Formålet er at give borgere nem adgang til viden, som ellers er forbeholdt universiteterne.

Har du spørgsmål, så skriv til videnskabeligeartikler@kb.dk

Lokal markedsføring, ikoner og banner
Lokal markedsføring ude på bibliotekerne er meget velkommen. Fx markedsføring i form af nyheder og links fra de lokale bibliotekssites.
På denne side ligger ikoner og bannere, som frit kan anvendes til lokal markedsføring.

Hvordan fungerer det?
”Videnskabelige artikler” kan tilgås fra:
http://videnskabeligeartikler.dk >>
http://Statsbiblioteket.dk/videnskabeligeartikler >>

Det er et selvbetjeningssystem som bibliotek.dk, hvor brugeren kan fremsøge poster og afgive bestillinger. I bestillingsprocessen skal brugeren vælge bestilbibliotek og afhentningssted. Desuden skal brugeren logge på via sin konto på bestilbiblioteket.

Det er ikke muligt at give digital adgang til artiklerne, men der sendes et print fra Det Kgl. Bibliotek – Aarhus til brugerens bestilbibliotek. DBCs bestilsystem er videreudviklet for at kunne håndtere netop disse bestillinger. Bestillingen ligger i BOB under "bestillinger" - "DanBib" - "afgivne" (fordi de principielt er et fjernlån mellem Det Kgl. Bibliotek og bestilbiblioteket). Fra BOB sendes en bestillingskvittering til bestilbibliotekets fjernlånssystem med artikel- og låneroplysninger. Bestillingen sendes desuden til Det Kgl. Bibliotek – Aarhus, som downloader, udskriver og sender den bestilte artikel via kørselsordningen. Efter 1-7 dage modtages en artikel på bestilbiblioteket, hvor den skal håndteres som andre fjenlånskopibestillinger. Resultatet af modtagelseshåndteringen er, at brugeren efter lokal praksis notificeres om afhentning.

PR materialer

Videnskabelige artikler - PR


Download en pakke med PR-bannere for servicen.

Download pakke >>

 

Pakken indeholder følgende

Logo i Illustrator eps-format

Logo i original arbejdsfil (Illustrator ai-format)

Logo i høj opløsning
(med gennemsigtig baggrund)

Webbanner 500 x 167 pixel

Webbanner 300 x 100 pixel

Webbanner 100 x 67 pixel

Webbanner med logo og baggrundsillustration 500 x 500 pixel