Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / For biblioteker / Webinarer og tutorials / Video: Webinar Gør din historie levende
For biblioteker

Video: Webinar Gør din historie levende

Når de skriftlige kilder er udtømt, hvor søger man så ny viden til lokal- eller slægtshistorien? Mængden af historisk kort- og billedmateriale på internettet er vokset markant de seneste år, og det kan være en vanskelig opgave ikke kun at gennemskue, hvor man skal søge, men også hvordan man søger. Hvor søger man fx portrætbilleder af familiens aner? Hvad kan kobberstik fra 1700-tallet og postkort fra 1900-tallet bidrage med? Hvordan finder man placeringen af den gård, der engang var i slægtens eje? Og kan man også finde billeder af den? Hør også om Mediestream, hvor man har adgang til 5 millioner danske avissider, der kan gemme på guld i forhold til lokal- og slægtsforskning – både for den professionelle og for ”hyggeforskeren”. Det Kgl. Bibliotek udbyder her et webinar af en times varighed.

Forskningsbibliotekar Mette Colding Dahl tager alle med på jagten efter ny viden fra historiske kort og billeder online. Mette Colding Dahl er uddannet cand.mag. i historie og arbejder til daglig i Kort- og Billedsamlingen på Det Kgl. Bibliotek København. Hun har et indgående kendskab til Det Kgl. Biblioteks Digitale samlinger, særligt til Danmark set fra luften – før Google, og har tidligere holdt foredrag om bl.a. brug af kort og billeder i lokal- og slægtshistorie.

Embedkode, hvis du vil indlejre filmen på en webside:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/5rB6dcVsmlA" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>