Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Kulturarv / Adgang til samlingerne / Tv og radio / Brug af radio og tv-udsendelser
Kulturarv

Brug af radio og tv-udsendelser

Brug på stedet

Alle radio- og tv-udsendelser sendt fra og med december 2005 kan høres/ses i Mediestream, hvis du møder op på Det Kgl. Bibliotek i København/Aarhus eller Det Danske Filminstitut og benytter Mediestream på en af institutionens bruger-pc'er.

Har du brug for at høre/se en radio- eller tv-udsendelse, der ikke er i Mediestream, er der i et vist omfang mulighed for at bestille en digitalisering. Udsendelsen kan efter en vis ekspeditionstid høres/ses i Mediestream på enten Det Kgl. Bibliotek i København/Aarhus eller Det Danske Filminstitut.

Udlån PÅ DVD / CD

Er du forsker eller studerende på en længere videregående uddannelse, og har du et dokumenteret behov for at kunne bruge en kopi af en udsendelse i forbindelse med et konkret forsknings- eller uddannelsesprojekt, kan du i visse tilfælde låne en kopi på DVD / CD.

Det konkrete formål og projekt skal uddybes i forbindelse med bestilling, og der kan være behov for dokumentation. Vil du låne udsendelser, skal du være oprettet som bruger, og din uddannelsesinstitution skal have en aftale med AVU-medier.

Radio- og tv-udsendelser kan lånes til forskningsformål af:

  • Forskere og ph.d.-studerende fra universiteter og andre højere læreanstalter
  • Personer med en dokumenteret forskningsmæssig interesse og som reelt udøver forskningsmæssig virksomhed
  • Journalister med henblik på research til artikler i pressen, radio- og tv-programmer m.v.

Undervisere og studerende ved landets videregående uddannelsessteder kan låne udsendelser til undervisning og studiebrug. Udsendelserne kan lånes med hjem eller benyttes på undervisningsstedet.

  • Forudsætningen er, at uddannelsesstedet har indgået aftale med Copydan / AVU-medier.
  • Optagelser af spillefilm sendt i tv, som er produceret med henblik på biografvisning, kan ikke lånes, medmindre der ved udsendelsen i tv, kun er benyttet kortere udsnit af filmen.

Ved bestilling skal du angive den præcise udsendelsesdato, samt tidspunkt og titel. Har du ikke de præcise oplysninger, kan du søge dem frem i Mediestream (unnder fanerne Radio og TV), hvis udsendelserne er fra 2005 og frem.

Udsendelserne må ikke kopieres, og de skal returneres til biblioteket. Du skal selv hente udsendelserne (lagt på cd/dvd) på biblioteket, hvis du bor inden for postområderne 8000-8270. Bor du udenfor, sender vi udsendelserne til dig.
Bestil en udsendelse.

Ekspeditionstid

Ekspeditionstiden er 8 dage.Der kan forekomme forsinkelser, hvis originalmaterialet er vanskeligt at tilgå. Bemærk at der er ferielukket for udlån fra den 22/7 til d.11/8 2019!

Spørgsmål?

Generelt

 

Angående en bestemt bestilling, du allerede har sendt: Ole Dreyer, tlf. 5167 1337