Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Kulturarv / Århundredets Festival / Århundredets Festival - 1900-1950
Kulturarv

Århundredets Festival - 1900-1950

Foredrag:

Da sporten fik stemme i de danske stuer: med Gunnar 'Nu' Hansen til OL i Berlin 1936 og London 1948

Med udviklingen af radioen fik danskerne en helt ny form for sportsformidling. Den slog dog først for alvor igennem med Gunnar Hansens reportager fra OL i Berlin 1936 og OL i London 1948. Dette foredrag vil belyse, hvordan radioen – og Gunnar Hansen – dels gjorde en forskel for lytternes oplevelse af sport, dels var med til at ændre på dagbladenes dækning af store sportsbegivenheder.

Foredraget bliver illustreret med afspilning af historiske radioudsendelser og et kig i originale aviser fra bl.a de to OL i 1936 og 1948.

Foredragsholder

Kirsten Frandsen, Lektor på Institut for Informations- og medievidenskab, Aarhus Universitet har i sin forskning haft fokus på mediernes formidling af sport - i de senere år især på tv's sportsdækning. Læs mere om Kirsten Frandsens forskning.

Statsbiblioteket - kurator af nationale samlinger

Statsbiblioteket har i sin rolle som nationalbibliotek forpligtelser til at bevare aviser, lyd og levende billeder for eftertiden. Lyd og levende billeder bevares i Statens Mediesamling, mens bevaring af aviserne sker i regi af Statens Avissamling.

Statens Mediesamling digitaliserer løbende både lyd og levende billeder, mens 32 millioner avissider fra Statens Avissamling vil blive digitaliseret i løbet af 2014-2016.

Foredraget er et bidrag til Århundredets Festival, som første gang blev afholdt i 2012. Statsbiblioteket bidrog til festivalen for 1700-tallet med produktet ”Breaking News”, som er et uddrag af avissider fra Aarhuus Stiftstidende i 1700-tallet og til festivallen for 1800-tallet med foredraget "De kom, de lyttede, de skrev: Fonografen, pressen og Danmarks ældste lydoptagelser"