Invitation til samarbejde om digitalisering af avisarkiverne

Som en del af Statsbibliotekets store avisdigitaliseringsprojekt planlægger vi at digitalisere de dagblade, som stadig udgives i dag. Vi ønsker så vidt muligt at digitalisere hele titler, dvs. fra udgivelsesstart til i dag.

Da vi har en forventning om, at mange dagblade kunne være interesserede i at have en digital kopi af egne aviser, inviterer vi de danske aviser til at deltage som samarbejdspartnere i projektet. De deltagende dagblade får mulighed for at købe en sikkerhedskopi af de digitaliserede aviser til en meget fordelagtig pris. Til gengæld vil Statsbiblioteket gerne modtage en digital kopi af de nyere aviser, som dagbladene selv har arkiveret digitalt. Så behøver vi ikke digitalisere dét, som allerede findes digitalt.

Hvordan kommer AVISEN med?

Kontakt os for en nærmere dialog om projektet. Vi vil som noget af det første udregne en forventet samlet pris til jer. Bemærk at det er en god ide at komme tidligt i gang med dialogen, da projektet indeholder mange detaljer, og der ofte dukker flere spørgsmål op, som skal overvejes, inden vi kan underskrive en egentlig aftale.

Indgåede aftaler

Indtil videre har de følgende danske mediehuse indgået en aftale om at blive samarbejdspartnere i projektet:

  • Bornholms Tidende
  • Jylland-Posten
  • Horsens Folkeblad
  • Der Nordschleswiger

Kontakt

Udviklingskonsulent Mogens V. Kjeldsen
mvk@statsbiblioteket.dk
Direkte: 8946 2167 / mobil: 2927 4707

Avisdigitalisering paa Twitter

Følg os på Twitter