Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Nyheder / Åbent bogtårn fredag 16. juni 2017

Åbent bogtårn fredag 16. juni 2017

Udgivet 24. maj 2017

Det Kgl. Bibliotek - Aarhus holder traditionen tro åbent bogtårn for alle interesserede i juni.

I år er det fredag 16. juni i tidsrummet kl. 14-18, og der vil løbende være rundvisninger.

De fremmødte kan nyde udsigten fra det 44 meter høje tårn og få en rundvisning blandt husets skjulte skatte. De kan også høre mere om bibliotekets virksomhed, der i Aarhus begyndte i 1902. Normalt er der ikke offentlig adgang til hverken magasiner eller udsigt.

Rundvisere står parat til at guide folk fra kælder til kvist. Vi byder på en let forfriskning til de fremmødte før eller efter turen.

Bibliotekets opgaver i korte træk

Som nationalbibliotek indsamler, bevarer og tilgængeliggør vi danske aviser og audiovisuelle medier, danske internetsider samt danske bøger og tidsskrifter.

Som universitetsbibliotek for Aarhus Universitet udvikler og leverer vi service, som understøtter universitetets strategi for forskning, uddannelse og videnspredning.

Som overcentral for danske folkebiblioteker udvikler og leverer vi ydelser, som supplerer kommunernes servicetilbud til borgerne. Biblioteket fungerer som centralt depotbibliotek og lånecenter og understøtter også betjeningen af etniske minoriteter og indvandrere.

Hver dag bruger op mod 2.000 besøgende vores studiemiljø med læsesal og andre faciliteter.

Statsbiblioteket fusionerede 1. januar 2017 med Det Kongelige Bibliotek i København. De to institutioner er nu samlet under det nye navn 'Det Kgl. Bibliotek'.

Find SB

Find Statsbiblioteket