Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Nyheder / Bogtårnet bliver dobbelt så højt

Bogtårnet bliver dobbelt så højt

Udgivet 1. april 2014

2. april 2014: Bemærk at nyheden blev dateret og udgivet 1. april som en aprilsnar.

Statsbiblioteket har nu fået dispensation til at udvide på hovedadressen. Efter at Aarhus’ skyline efterhånden omfatter flere meget høje bygninger bakker nu også arkitekter op omkring en tiltrængt udvidelse. Bogtårnet vil frem mod 2017 blive 88 meter højt – det dobbelte af i dag.

- Selv om digitalisering er et af Statsbibliotekets vigtigste indsatsområder, så er der stadig meget der udkommer på tryk. Manglende plads har været et stort problem de seneste år, og efter at vi satte rekord med 413.000 besøg i 2013, taler meget tungtvejende argumenter for en udvidelse af bygningen, siger direktør for Statsbiblioteket, Svend Larsen. Vi er derfor meget glade for, at der omsider er givet grønt lys for projektplanerne.

- I 2007 udvidede vi vores kapacitet med et magasin i Skejby for at få plads til Avissamlingen, men nu blæser der heldigvis andre arkitektoniske vinde - også over Aarhus. Det er vi rigtig glade for på Statsbiblioteket, hvor det selvfølgelig er optimalt at kunne udvide på hovedadressen, uddyber Thomas M. Larsen, der som bygningsforvalter har det daglige ansvar for bevaring og udvikling af bibliotekets bygninger.

Flere begejstrede røster

- Nu hvor et byggeri som Lighthouse-tårnet (i det nye Aarhus Ø) blev forsinket, er det kun velkomment, at andre markante vartegn tilfører vores by et moderne storbylook frem mod Kulturby 2017. At det så er en kulturinstitution, der kommer til at være med blandt de forreste, er jeg personligt meget glad for, siger André Peterson, talsmand for den uformelle kreds af arkitekter, der kalder sig ’Høj på Aarhus.

Bogtårnet bliver pakket ind i igen, når det skal være dobbelt så højt. Her
et arkivfoto fra en tidligere renovering af taget.

Find SB

Find Statsbiblioteket