Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Nyheder / 16,5 millioner til digitalisering af gamle danske aviser
Navigation
 

16,5 millioner til digitalisering af gamle danske aviser

Udgivet 20. januar 2012

Af Karen Williams

Statsbiblioteket har netop fået bevilliget 16,5 millioner kr. til at digitalisere store dele af Statens Avissamling for. Bevillingen er en del af den netop vedtagne finanslov for 2012.

Visionen bag digitaliseringsprojektet er at øge brugen af samlingen og gøre denne vigtige del af den danske kulturarv mere tilgængelig for den danske befolkning.

Tildelingen bliver fordelt over perioden 2012-2014. I løbet af denne årrække digitaliserer biblioteket efter planen ca. 32 mio. avissider - primært fra mikrofilm, men forventningen er også, at der skal digitaliseres papirudgaver af nogle af aviserne.

Statsbiblioteket er i fuld gang med at planlægge det projekt, der skal løse opgaven, Projekt Avisdigitalisering. Selve digitaliseringsopgaven kommer efter planen i EU-udbud i løbet af første halvår af 2012.

Et af de største

Projekt Avisdigitalisering er omfangsmæssigt et af de største avisdigitalisering-projekter, der bliver gennemført på internationalt plan, og Statsbiblioteket planlægger naturligt nok at kunne trække på andre nationalbibliotekers erfaringer med lignende projekter. Bl.a. har både The British Library (England), Koninklijke Bibliotheek (Holland) og Kungliga Biblioteket (Sverige) gennemført eller er igang med lignende digitaliseringsprojekter.

Samlingen

I forbindelse med planlægningsarbejdet træffer Statsbiblioteket nærmere beslutning om, hvilke dele af samlingen der skal digitaliseres. Herunder hvilke dagblade og årgange der er de mest oplagte at digitalisere først.

Flere oplysninger

Kontakt kulturformidler Karen Williams på info@avisdigitalisering.dk for flere oplysninger om projektet.