Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Om biblioteket / Publikationer / OJS - en publiceringsplatform for e-tidsskrifter
Navigation
 

OJS - en publiceringsplatform for e-tidsskrifter

OJS

Få jeres tidsskrift gjort online-tilgængeligt

Statsbiblioteket tilbyder gratis adgang for elektronisk publicering af tidsskrifter primært tilknyttet Aarhus Universitet.

Vi anvender den meget udbredte publiceringsplatform Open Journal Systems (OJS), som er et program, der hurtigt og let gør det muligt at publicere online. Programmet indeholder også en lang række værktøjer, der for mange tidsskrifters vedkommende vil kunne lette det redaktionelle arbejde. Således kan hele den interne kommunikation og dokumentudveksling, inklusiv peer review-delen, samles via programmets workflow.

Når en redaktion henvender sig, tillader vi os først at vurdere om tidsskriftets indhold og den forskningsmæssige tilknytning passer ind i den målgruppe, vi har valgt at servicere. Opfylder tidsskriftet de nødvendige krav stiller vi til gengæld en udbygget service til rådighed. Via kurser hjælpes redaktionerne gratis i gang med den elektroniske opsætning og publicering, og løbende ydes der support såfremt behovet måtte opstå.

Med publiceringen på Statsbibliotekets OJS-server øges tidsskrifternes synliggørelse på nettet, bl.a. gør vores opsætning det muligt at søge direkte i tidsskrifternes indhold på artikelniveau ikke alene på tidsskriftets hjemmeside, men også i store søgekataloger som f.eks. bibliotek.dk, www.statsbiblioteket.dk eller worldcat.

Hvis du ønsker yderligere information, kan du kontakte Niels Erik Frederiksen eller Jesper B. Thestrup. Her er der mulighed for at få flere oplysninger og tilmelde sig kurser i OJS.

Besøg Statsbibliotekets OJS-hjemmeside
Læs mere om Open Journal Systems