Videre til indhold | Videre til menunavigation

Mine værktøjer

Du er her: Forside / Service til sproglige minoriteter / Startpakke
Service til sproglige minoriteter

Startpakke

Hjælp til betjening af sproglige minoriteter

Mange kommuner oplever at få en del nye borgere med forskellige kulturelle baggrunde, som skal serviceres på folkebibliotekerne. Vi har i den forbindelse samlet tilbuddene til sproglige minoriteter, som folkebibliotekerne kan benytte sig af.

 • Depotlån
  Alle biblioteker kan gratis låne materialedepoter bestående af bøger og lydbøger, til voksne og børn.
 • Kataloger
  Det Kgl. Bibliotek laver kataloger over bøger, der er indkøbt på de fem mest efterspurgte sprog. Katalogerne kan benyttes som et formidlingsværktøj overfor fremmedsprogede lånere.
 • To-sprogspakker
  Vi tilbyder to-sprogspakker. Sprogpakkerne er en forsøgsordning, som vi tilbyder på udvalgte sprog med udvalgte titler. Pakkerne er sammensat af to bøger: én bog på dansk og én bog på et andet sprog. Pakkerne er chippet og klar til udlån.
 • Bøger med parallelsprog
  Vi tilbyder også lån af bøger med parallelsprog, hvor en side er på et fremmedsprog, og på den anden side gentages indholdet på dansk. Bøgerne er tiltænkt børn, som er i gang med at lære dansk eller et fremmedsprog.
 • Sprogstimulering
  Det Kgl. Bibliotek har i samarbejde med Kulturstyrelsen udgivet en ny udgave af den populære pjece ”Læs med dit barn” på ni sprog, der giver voksne inspiration til højtlæsningsbøger for børn. Det er desuden muligt at låne sprogkufferter til sprogstimulering.
Services til sproglige minoriteter

Det Kgl. Biblioteks service til sproglige minoriteter

Om services til sproglige minoriteter

service til sproglige minoriteter

Søren Kirkegaards Plads 1
1221 København K
Tlf. 3347 4747
Mandag-torsdag 9-16, fredag 9-14
E-mail: bcfi@kb.dk

CVR 28988842
EAN 5798000792142